top of page
  • Writer's pictureKnjige Za Klince

Pepa Prase - Pepa ide na bazen - priča o ljetnoj zabavi na bazenu sa omiljenim ljudima

Pepa ide na bazen


Idemo sa Pepop Prase na bazen! Pepa i George su na bazenu, ali George se boji upasti u vodu. Kako će ga tata i mama Svinja uvjeriti da uđe?⁠

 

Kada im je tata stavio mišiće, bili su spremni da uskoče u bazen. U bazen su ušli svi osim Džordža. Njemu je danas prvi dan na bazenu i strah ga je da uđe u vodu. Tata Prase mu se približio i pokušava da ga ohrabri.Džordž je mali pa se još uvijek plaši. Za njega je bazen nepoznato iskustvo pa mu treba malo više ohrabrenja. Ali tu su mama i tata prase da mu pomognu.


Pouka ove slikovnice je da je sasvim u redu da se plašimo. Svi se tako ponekad osjećaju. Kada se oslonimo na one oko nas, to možemo prevazići.

Između ostalog, ova nas slikovnica uči da kada probamo nešto novo, šanse su jednake da nam se svidi i ne svidi. Sve što mi možemo je da vidimo kako će proći. Uvijek imamo priliku da razgovaramo o slikovnicama koje čitamo sa klincima.


Pa možemo pitati nešto kao:


Zašto se Džordž plašio? Kako je prevazišao strah?

Kako su mama i tata prase reagovali? Ko mu je pomogao? Kako?

Da li ti voliš bazen? Zašto? Sjećaš li se prvi put kada si otišao / otišla na bazen?


Ovakvim pitanjima pomažemo klincima da se povežu sa glavnim likom i bolje razumiju pouku priče i na kraju primjene sebi. Koja sam pitanja zaboravila?


Ako vam se sviđa post, slobodno ga sačuvajte i podijelite.🤩⁠

 


Za još dječjih knjiga, bajki, i slikovnica, pratite Knjige Za Klince:
191 views

Comments


bottom of page