top of page
  • Writer's pictureKnjige Za Klince

Winnie Slavi Rođendan - Valerie Thomas - Audio Knjige, Slikovnice, Basne, i Bajke i PRIČE ZA DJECU

Updated: Aug 16, 2020

Abracadabra! Sve je spremno za fantastičan rođendan. Ali kada je zabava u punom jeku, Winnie zatrubi svoju novu trubu. . . i svi nestanu! Bez gostiju, kako može nastaviti zabavu?

 
 

***SPOILERI ISPOD***


Kada Winnie shvati da joj je rođendan taj petak, odluči da ima veliku proslavu. Razmišlja o vrsti proslave koju bi htjela da ima, pa se odluči za zabavu u vrtu.


Kada je vještica Winnie okrenula sljedeću stranicu svoga kalendara, ugledala je veliki crveni krug oko petka, trinaestog.



U ponedeljak pošalje pozivnice, i pozove svu svoju porodicu i prijatelje. Čitav utorak provede praveći sebi haljinu i naravno specijalnu mašnu za svog crnog mačka, Wilbura. U srijedu kuha hranu.

U četvrtak je bilo vrijeme da pripremi vrt. Winnie je izašla na polje i vidjela da joj je vrt u totalnom kršu. Ali to nije problem za vješticu. Zamahnula je štapićem i rekla abrakadabra. I tako lako, čitav vrt je bio spreman, sa postavljenim stolovima, i zabavnim aktivnostima i igrama.

Napokon stiže i petak, njen rođendan. Došli su joj gosti i donjeli poklone. Dobila je puno poklona, pa čak i čarobnu trubu od rođaka Cuthberta. Kad su svi bili na okupu, počeli se se zabavljati i igrati. Bilo je toliko zabavno, da niko nije čuo Winnie kako je najavila da je vrijeme da se igraju žmire. Tako da je ona uzela svoju novu čarobnu trubu, i zatrbuila je. Čim je to uradila, svi su nestali!

Winnie ih je tražila i tražila, dok nije vidjela specijalni natpis na trubi "da se ljudi vrate, stani naglavačke i zatrubi tri puta." I to je i uradila. Svi su se vratili gladni i spremni za tortu. Winnie je čarolijom napravila ogromnu tortu svakom po narudžbi.

Šareno umjetničko djelo čija privlačnost leži u mnogim zanosnim detaljima kao i u ukupnoj energiji i osjećaju zabave. Klinci mogu provoditi sate samo gledajući ilustracije. Radujem se što ću pročitati ostatak Winniejevih avantura!

 

Za još dječjih knjiga, bajki, i slikovnica, pratite Knjige Za Klince:




 

25 views
bottom of page