top of page
  • Writer's pictureKnjige Za Klince

To (Ni)je Savršeno - Priča o iluziji savršenstva

Updated: Nov 16, 2020

Dva čupava stvorenja sretno prave svoj pješčani dvorac kada svi počnu da dodaju po nešto što bi ga učinili još boljim. Dok vrijedno rade na ugradnji svake nove promjene, njihov majušni pijesak postaje ogromna palača ... ali je li zaista sve savršeno?

 
 

***SPOILERI ISPOD***


Naša omiljena dva šašava i čupava stvorenja nastavljaju svoje avanture. Tako i mi sa njima krećemo na plažu.


Zamalo. Trebaju mu zastave.

Možemo upotrijebiti ove!

Sada je savršeno!

Da…. ali kule bi mogle biti visočije.


Savršenstvo je u oku promatrača. Ili, bolje rečeno, kod svih ostalih koji žele dati svoje mišljenje. U petoj knjizi serijala Anne Kang, pronalazimo dvojicu prijatelja kako grade pješčani dvorac na plaži. Sretni su i divno se provode zajedno. Dvoje prijatelja odluče da je dvorac savršen i završen .... Dok jedan prijatelj ne odluči dodati zastave. Tada su im potrebni viši tornjevi. Tada naiđe nekoliko prijatelja i daju svoje mišljenje o tome što mu treba dok ne postane prilično velik dvorac ili možda čak i čitava tvrđava.

Na kraju su uspjeli! Napravili su najveći dvorac i svi su tako uzbuđeni. Dok se smiješe za fotografiju, iza njih se pojavljuje nešto što će im pokvariti sav posao. Ogroman val. Val je tako veliki da udari obale njihove plaže i totalno uništi skoro čitav dvorac. Svi ostali se raziđu i govore stvari kao "baš šteta" dok naši omiljeni čupavci ostanu sami. Dvoje prijatelja su šokirani i tužni dok ne primijete nešto što bi mogao biti samo „savršen“ način da završe svoj dan na plaži. Kupe sebi po sladoled, sjedu pored svog dvorca, i uživaju u zalasku sunca zajedno. Ova dva prijatelja shvataju da je savršenstvo zaista u oku promatrača.

Ova slatka priča uči ustrajnosti, pokazuje ogromnu moć pritiska vršnjaka i, naravno, vrijednosti istinskog prijateljstva. Ilustrirani likovi su preslatki i svi imaju svoju osobnost. Ograničene riječi na stranicama, ilustracije pričaju priču koliko i riječi. Čak bi i nečitatelji mogli razumjeti što se događa.



Kang i Weyant čine sjajan tim kada pišu priče za djecu i nadam se da ima još puno knjiga za djecu. Uživajte!

 

Za još dječjih knjiga, bajki, i slikovnica, pratite Knjige Za Klince:






21 views
bottom of page