top of page
  • Writer's pictureKnjige Za Klince

Padajuće lišće 1, 2, 3 Jesenska Knjiga za Brojanje

Ova jednostavna mala knjiga predstavlja lišće, bundeve, jabuke i druge predmete jesenske sezone, istovremeno podučavajući koncept brojanja do deset.

 
 

***SPOILERI ISPOD***


Ova slatka mala slikovnica vam predstavlja brojeve kroz jesensku sezonu. Počinjemo sa žetvenom sezonom i jednim velikim okruglim narandžastim mjesecom. Kakva bi bila jesen bez dva strašila u velikom polju? I naravno, nalazimo tri lista kako padaju na zemlju, jer im je u jesen vrijeme da padaju. Također vidimo četiri bundeve koje dolaze u mnogo različitih oblika i boja. Pet jabuka raste na drvetu. I njih beremo u jesen.


Jesenska sezona nam donosi mnogo zabavnih stvari koje možemo brojati. Hajde da ih izbrojimo.


Uzmemo te jabuke što smo nabrali i napravimo šest slatkih pita. Vidimo sedam gusaka kako lete na jug jer se i to dešava u jesen. Osam vjeverica sakupljaju orahe i hranu i spremaju se za zimu. Devet bundeva su izrezane i napravljene u lampione za Noć Vještica. Deset jabuka je umočeno u karamelu.

Za kraj autorica pita šta mi još volimo da brojimo u jesen. Zadnja stranica nam da priliku da opet brojimo. Ima pet gusaka, četiri vjeverice, dva lista, i tri jabuke prekrivene karamelom i orasima.

Jako mi se sviđa ova knjiga jer je brza i jednostavna ali ima dvije funkcije. Prva je da predstavlja brojanje do deset. Druga je da predstavlja jesensku sezonu. Drago mi je da je autorica koristila fotografije umjesto oslikanih predmeta, a ipak je uspjela da obuhvati sve divne boje jeseni. Ovo je savršena slikovnica za djecu do pet godina jer im neće biti previše komplikovana, dok starija djeca će možda da misle da im je malo jednostavna. U svakom slučaju, uživajte!

 

Za još dječjih knjiga, bajki, i slikovnica, pratite Knjige Za Klince:



Facebook https://www.facebook.com/knjigezaklince



 

21 views
bottom of page