top of page
  • Writer's pictureKnjige Za Klince

Oliva Ovca Ne Može Da Spava - AudioKnjiga/Slikovnica za Djecu - Knjige za Klince

Updated: Jul 5, 2020

Preslatka Oliva imala je dug dan sa prijateljima i umorna je. Dobila je toplu kupku, umotana je u meki peškir, mazi se s mamom, proteže se i smješta za ugodan san. Korištenjem metoda zasnovanih na neuroznanosti kako bi se pomoglo djeci da se opuste i zaspe, autorica i dječja psihologinja Clementina Almeida predstavlja šarmantnu i praktičnu priču koju će roditelji i djeca moći dijeliti zajedno.


***SPOILERI ISPOD***



 

Knjige započinju s uvođenjem Olive, i njena četri prijatelja, mačka Sneakers , Mimi krava, zeka Jack i psa Boo.


Oliva je imala mnogo prijatelja. Voljela se sakrivati od Mačka Sneakersa, trkati se s leptirom Flip, i zavaravati kravu Mimi. Igrala se žmire sa Zekom Jackom, i šetala se ivicom potoka s Psom Boo.



Saznajemo kako provodi dane igrajući se s njima i umarajući se. Ali noć pada i vrjeme je za spavanje. Kad je mama spremila kupku za Olivu, nailazimo na prvu metodu opuštanja. Vrlo brzo slijedi ugodan miris, jer autor navodi kako je lavanda smiruje. Potom je Olivina mama uči kako duboko diše pušeći mjehuriće i time učenjem i brojanja.


Mama dodaje još jedan sloj utjehe držeći je čvrsto i ljuljajući se naprijed-natrag. Oliva je obožavala slušati mamu kako pjeva.


Ali Oliva se još uvijek bori sa snom. Brine se da se njeni prijatelji zabavljaju bez nje. Ona prvo zamisli Booa, ali čak i u njenoj mašti on spava. Zatim ona zamisli Sneakersa, a on se zagrlio u krevetu. Nastavila je vidjela Mimi koja je također spavala. Onda je Oliva napokon zjevnula i zaspala.



Ova je sjajna knjiga za spavanje posebno ako ste proveli vremena i potrudili se da je blago čitate i ako dijete sudjeluje. Dijelovi disanja su posebno efikasni jer signaliziraju njihovim tijelima da je vrijeme za opuštanje.


Sve u svemu, jako sam uživala u tome, nadam se da ćete i vi i vaši mališani.



 

Za još dječjih knjiga, bajki, i slikovnica, pratite Knjige Za Klince:




 
11 views
bottom of page