top of page
  • Writer's pictureKnjige Za Klince

Nemojte Tresti Poklon - Priča za praznike

Updated: Jan 13, 2021

Larry, simpatično čudovište, je primilo poklon i očajno želi znati što je unutra. Treba mu tvoja pomoć da to sazna. Ali šta god da radite ... NE tresite poklon!

 
 

***SPOILERI ISPOD***


Larry je dobio poklon, ne znamo od koga. U svakom u slučaju je jako uzbuđen. Zna da ne smije da ga otvori, barem još ne. Prvo pokuca ali to mu ne pomaže da sazna šta je unutra. Onda odluči da nema razloga zašto ga ne može malo protresti. Samo malo, neće puno, da vidi da li može da sazna šta je unutra bez da ga otvori.


Hmm ... možda možemo saznati šta je unutra.

Možete li nježno pokucati na poklon?

Možete li malo PROTRESTI poklon?


Ali desi se čudo - kada poklon potrese, njegov veliki lijepi poklon se smanji. Postaje mali majušan. Larrj se uplaši i traži pomoć od naš, čitatelja, da mu pomognemo da vratimo poklon u veliko prvobitno stanje. Protrešemo zajedno poklon gore dole ali onda se poklon izduži a ostaje skroz uzak. Brzo, Larry predlaže da protrešemo poklon sa jedne na drugu stranu i.... poklon postaje ogroman da gurne Larryja u ćošak knjige.Tada nas Larry zamoli da mu pomognemo da smanjimo poklon i pokaže nam kako svojim prstima. To uspije i poklon je nazad u prvobitnoj veličini.

Ali pošto smo toliko tresli poklon, to je učinilo da se jedna strana mašne odveže. Pa kad je već jedna, možda bi neko mogao pomoći Larrjiju da odveze i drugu? I sad kada je mašna odvezana, preostaje samo da otvorimo poklopac i… poklon je u stvari neki portal koji proguta Larryija! On se koprca a portal ga izbaci pravo u krilo Djeda Mraza.

Larry odmah prizna da je otvorio poklon ranije nego što je trebao. Ljepo se izvine a Djeda Mraz mu naravno oprosti. Još mu kaže da Larry već ima poklon koji može da otvori kada god poželi, a to je knjiga koju svi čitamo.

Ova priča mi je odmah privukla pažnju. Ilustracije nisu nešta spektakularne, ali radnja je tako zabavna i uvijek volim dobru interaktivnu knjigu za priču. Također je uvijek lijepo nekako se povezati sa praznicima, ali ne reći ime praznika, tako da to može biti uključivo za svu djecu. Uživajte!

 

Za još dječjih knjiga, bajki, i slikovnica, pratite Knjige Za Klince:





bottom of page