top of page
  • Writer's pictureKnjige Za Klince

Mačak Pete u Svemiru - AudioKnjiga/Slikovnica za Djecu

Updated: Aug 16, 2020

Kad Pete krene u svemirski kamp, on mora plutati u nultoj gravitaciju, izrađivati rakete, čak krene na izvanrednu međuzvjezdanu svemirsku misiju. Hjuston, spremi se za šetnju s Peteom Mačkom!


 
 

***SPOILERI ISPOD***


Danas je divan dan. Mačak Pete ide u svemirski kamp!

Pete upoznaje novog prijatelja Glena. Dok se raspakuju, stiže najava. „Dobrodošli, svemirski kamperi! Molimo vas da krenete u učionicu. Vaša misija sada počinje."


Nova avantura čeka našeg omiljenog mačka, Mačka Petea. Ovaj put kreće u svemirski kamp. Čim stigne u svemirski kamp, Pete upozna novog prijatelja, Glena. Ali, nemaju puno vremena za upoznavanje jer odmah stiže najava da krenu u učionicu da se spreme za početak misije. Brzo su obukli uniforme i otrčali na čas.

Pete pažljivo sluša astronaute Toma i Krisd dok prepričavaju svoje doživljaje i objašnjavaju buduće planove za putovanja. Pete bi baš volio da i on može u svemir. Ali nema baš puno vremena za maštanje. Ima puno toga da vidi i uradi. Prvo idu u komoru nulte gravitacije, onda se voze se u roverima. Čak grade i rakete.

Astronauti ih sve iznenade najavom da mogu da idu u svemir. Svi krenu na mjesec. Astronauti skupljaju kamenje i prave mape terena, ali Pete ima vrlo važan posao - mora da ide do Marsa da ga slika. Pete se toliko zabavio da je potpuno zaboravio na vrijeme i u zadnji čas stigao nazad do rakete kako bi se mogao vratiti kući. Svi su sretni kad se vrate na planetu zemlju, iako je sve bilo zabavno. Uvijek je fino vratiti se svojoj kući.

Serija knjiga o Mačku Peteu je najomiljenija u našoj kući i ova knjiga nas svakako nije razočarala. Moji dječaci jako vole gledati planete i čitati o roverima. Budući da su to moguće nove i nepoznate teme našoj djeci, možda možemo postaviti neka pitanja ili predložiti neke nove aktivnosti.


  1. Pretvarajte se da ste Mačak Pete. Na koju biste planetu odputovali?

  2. Šta biste slikali? Zašto?

  3. Nacrtajte 5 slika onoga što biste vidjeli u svemiru. Upotrijebite svoju maštu. Na slikama bi trebalo biti više od samog kamenja.


To ne mora biti komplikovano, ali svakako bi bilo zabavno. Mali umovi imaju mnogo mašte i postavljanje pitanja nakon čitanja pomaže im da to uzgajaju.


 

Za još dječjih knjiga, bajki, i slikovnica, pratite Knjige Za Klince:





 

136 views
bottom of page