top of page
  • Writer's pictureKnjige Za Klince

Mačak Pete: Peteov Veliki Ručak - Audio Knjige i Slikovnice za Djecu - Knjige za Klince

Updated: Aug 17, 2020

Mačak Pete pravi jedan džinovski i jako ukusni sendvič za ručak. Ali nije zabavno jesti ručak bez prijatelja. Mladi obožavatelji Mačka Petea uživat će u Peteovoj duhovitoj kreativnosti i njegovoj radosti u dijeljenju s prijateljima.

 
 

***SPOILERI ISPOD***


Kada su vam oči veće od stomaka, pročitajte Mačak Pete: Peteov veliki ručak. Mačak Pete vrlo je gladan, pa počne praviti sendvič. Ovaj krupni sendvič imaće ribu, paradajz, i majonezu. Ali, čini se premal, kao da mu nešto nedostaje.


Upravo dolazi Pete! Vrijeme je za ručak.

Pete je spreman da jede.

Šta će Pete da jede? Sendvič bi bio dobar.


Tako Pete nadodaje na svoj sendvič više hrane. Prvo jabuku, pa krekere, pa kiseli krastavac, pa kad ga to ne zadovolji, doda još jaje, dvije hrenovke, bananu i konzervu graha. Ni to mu nije dosta pa stavi čak i sladoled, i to tri kugle.

Šta da radi Pete sa tako ogromnim sendvičem? Sam ga sigurno ne može pojesti. Kako sendvič raste, Mačak Pete pita se ko će mu pomoći da ga pojede. Dakle, Pete poziva svoje prijatelje i oni zajedno pojedu sendvič.

U suštini, ova priča je praktični priručnik o pripremi ručka i odlučivanju. Kako? Kao i uvijek, knjiga je puna mogućnosti za razgovor sa klincima. Sa nekoliko jednostavnih pitanja možete se zabaviti i pritome klince nesto naučiti. Počnite sa:


  1. Šta bi vaš klinac najviše voljelo na svom sendviču?

  2. Šta bi novo željeli probati? Šta ne bi željeli probati?

  3. Sa kim bi ga podijelili?

Roditelji će cijeniti nekoliko skrivenih dragulja u Deanovim ilustracijama. Na primjer, super je vidjeti djecu kako koriste kacige na svojim biciklima i skejtbordovima. Također je fino istaknuti klincima da Pete sam sebi pravi da jede. I naravno, najveća lekcija priče je kako je lijepo dijeliti sa prijateljima.

Na kraju, Mačak Pete ne razočara. Ni u šarenim i ponekad smješnim crtežima ili podučavanjima. Nadam se da ste vi i vaši klinci uživali koliko i mi.

 

Za još dječjih knjiga, bajki, i slikovnica, pratite Knjige Za Klince:




 

7 views
bottom of page