top of page
  • Writer's pictureKnjige Za Klince

Mačak Pete i Noćni Bluz - AudioKnjiga/Slikovnica za Djecu - Knjige za Klince

Updated: Jul 5, 2020

Mačak Pete i njegovi prijatelji se toliko zabavljaju igrajući se i surfajući na suncu, da ne žele da dan završi. Pete ima ideju - "šta kažete na prespavanjac" on pita. I svi krenu kod njega da prenoće.


 
 

***SPOILERI ISPOD***


Nakon dana ispunjenog zabavom na plaži, Pete i njegovi prijatelji odluče nastaviti zabavu prespavanjem, ali ako ne mogu zaspati, hoće li to i dalje biti zabavno?



Pete i njegova družina su imali sjajan dan! Bili su na plaži - surfali su, sunčali se, i baš su se dobro zabavili. Ali, kada je sunce zašlo, nisu htjeli da zabava završi. Pete je imao ideju. „Hej, šta kažete na prespavanjac? Imaćemo više vremena za tonu zabave!”

Super!" „Hajdemo svi kod Pete-a!"



Kako postaje kasnije, vrijeme je za krevet. Ova cool mačka mora da spava, ali Peteovi prijatelji još nisu spremni spavati. Onda Pete ima drugu ideju ... ali hoće li uspjeti?


Svi obuku pidžame, legnu da spavaju, isključe svjetla i kažu laku noć. Pete je baš pošao da zaspi kad je neko počeo da plješće.




To je bila mrzovoljna žaba. Mačak Pete mu kaže da je vrjeme za spavanje. Svi opet kažu laku noć i pokušavaju da zaspe. Pete je baš pošao da zaspi kad je neko počeo da pravi buku. Rat-a-Tat-Tat!



To je bio Gus Kljunar koji je želio da svira. Mačak Pete mu kaže da je vrjeme za spavanje. Svi opet kažu laku noć i pokušavaju da zaspe. Pete je baš pošao da zaspi kad je neko počeo da glasno zvače.



Bio je to Alligator. Mačak pete nije znao šta više da uradi. Oda je dobio ideju. Izvadio je svoju omiljenu priču za laku noć i počeo da čita - isprva samo sebi, a zatim svima. Svi su se ušutili i Pete je napokon uspio da zaspi.



Ova je knjiga fenomenalna knjiga za vrijeme spavanja. Pokazuje da je ponekad teško zaspati, ali čitanje nam pomaže da se smirimo i pripremimo za krevet. Tu su i iskačuće fraze koje angažiraju čitatelja dok čita. Ilustracije su šarene i zabavne i pomažu im da priča ostane vedra i lagana. Sve u svemu, ova knjiga je vrlo zabavna knjiga koja će pomoći pripremiti djecu za krevet.



 

Pratite te nas:


YouTube https://www.youtube.com/channel/UCqnQDySt1ly6anxnfpIEk0Q

Facebook https://www.facebook.com/knjigezaklince



 

9 views
bottom of page