top of page
  • Writer's pictureKnjige Za Klince

Mali T. Rex i savršeno Valentinovo - Bajke - Priča o vrijednosti prijateljstva

Valentinovo dolazi, što znači da je vrijeme pokazati onima koji nas vole koliko oni nama znače, pa je Malac odlučio napraviti savršenu čestitku za Valentinovo za svog najboljeg prijatelja Špicu. Ali kako Malac otkriva, napraviti savršenu čestitku nije lako. Moglo bi potrajati jako dugo - dok Malac ne shvati da je najbolji poklon za Valentinovo bio tu cijelo vrijeme.

 
 

***SPOILERI ISPOD***


Malac je T.Rex a njegov najbolji prijatelj Špico je stegosaurus. Pošto je Valentinovo, Malac želi da napravi nešto posebno za Špicu, svog najboljeg prijatelja. Tada ima ideju -- napraviti će mu čestitku za valentinovo jer je to najbolji način da mu pokaže da mu je stalo.


Izrada čestitke za valentinovo je najbolji način da pokažete koliko vaše srce osjeća za nekoga.

Zbog toga ću napraviti jednu za svog najboljeg prijatelja Špicu.


Ubrzo Malac shvati da to nije baš tako lako kao što je zamislio. Krene da izreže čestitku, ali izreže je previše. Ali Malac ne odustaje. Krene da oboji čestitku, ali boja mu se prospe. Malac i dalje ne odustaje. Krene da stavi sjajilo, ali i to mu se prospe. Ali Malac i dalje ne odustaje. Krene da napiše posvetu na čestitci, ali ne napiše Špicino ime ispravno. Malac pokušava i pokušava i stvarno se trudi, ali na kraju samo ima da pokaže veliki nered za sav svoj trud. Ode Špici i izvine mu se što nema savršenu čestitku za njega. Špico mu kaže da nema veze jer već ima savršeni poklon za Valentinovo: njegovo prijateljstvo.

Malac i Špico su nam već poznati iz ranije priče o velikom zagrljaju. Ni ovaj put nisu razočarali. Malac je uporan i tako simpatičan da malo ko ne navija za njega. A Špico, baš kao i prošli put, uvijek razveseli i podržava svog malog prijatelja. Obojica su slatki podsjetnik da se ljubav ne mjeri u djelima nego u trudu.

 

Za još dječjih knjiga, bajki, i slikovnica, pratite Knjige Za Klince:






bottom of page