top of page
  • Writer's pictureKnjige Za Klince

Dan Bojanki - Linkovi za štampanje ili crtanje

Updated: Aug 16, 2020

Danas je nacionalni dan bojanki. Svi mi u mojoj kući obožavamo da bojimo. Imamo puno različitih blokova, i svakakvih vrsi bojica od voštanih i drvenih do vodenih pa čak i flomastera. Moji dječaci vole kada svi legnemo na pod pa bojimo jednu ogvomnu sliku zajedno. Jedno vrijeme su bili baš zaljubljeni u štampanje svojih omiljenih likova (tad je to bio Sonic i Nindža Kornjače). Svaki dan bi štampala po nekih 5 slika što nađem po internetu i svaki dan bi zahtjevali nove. Baš je nekad bilo teško naći što su htjeli pa sam mislila da vama olakšam ako i vaši klinci vole da boje.


S time, ispod je spisak sa linkovima na kojim možete da nađete slike za bojenje sa klincima sa temama naših priča kao npr. Mali Živko, Mačak Pete, Riba Duginih Boja itd. Zagarantovani su sati zabave i mira i tišine!


Prvo sam sastavila spisak linkova koji su za štampanje. A ako štampač nemate, onda sam stavila nekoliko linkova za YouTube gdje klincu mogu da nauče da crtaju omiljene likove iz naših priča.


Linkovi za štampanje


Mali Živko - Mercer Mayer

Ovo je direktno sa stranice autora ovog serijala, Mercer Mayera. Crteži su smiješni i kvalitetni i garantuju sate zabave. Ima nešto iz skoro svake priče pa se može naći puno različitih primjeraka za štampanje.



Mačak Pete - James Dean / Eric Litwin

Ova stranica je malo komplikovanija za navigaciju. Kada se ovori, onda sa lijeve strane kliknite na "COLORING" pa će te tu naći puno slika za štampanje. I ovo je stranica autora, pa će slike izgledati baš kao Pete!



Riba Duginih Boja - Marcus Pfister

Ovo nije original, nisam mogla da nađem ništa od autora i izdavača. Ali malo mašte, ili folije, imaćete savršenu Ribu Dugicu (Srebricu)!



Julia Donaldson - Grubzon i Grubzonovo Dijete

Ove stranice za bojanje su pune malih i divnih detalja i klinci mogu provesti sate bojeći svaki detalj baš kako treba.


Vrlo Gladna Gusjenica - Eric Carle

Ovaj izbor stranica nije savršen, ali sam ih ipak uključila na ovaj spisak. Mi roditelji ćemo primjetiti razlike, ali klinci će se svakako zabaviti.


Žirafe Plesati ne Znaju - Giles Andreae

Savršen prikaz Geralda u punom plesu. Ima samo jedna slika, ali je divna za ljubitelje Geralda.



Linkovi za videa na YouTube


Ispod ćete pronaći linkove za videozapise na youtube-u koji prikazuju tutorijale za crtanje različtih likova sa Knjige Za Klince kanala. Na žalost, nisam mogla da nađem ništa na našem, na engleskom su. Ipak sam odlučila da ih uključim jer vjerujem da ne treba da ih morate da razumijete da pratite crtanje.


Mali Živko

Njega je bilo najteže pronaći. Ovo je jedini video koji sam uspjela da nađem za koji sam mislila da će klinci moći kopirati. Ostali su bili puno više komplikovani tako da ih nisam uključila na ovaj spisak.



Mačak Pete

Ovo je naš omiljeni YouTube kanal za crtanje. Tata je umjetnik i svaki video jedno od njegovih klinaca crta novog lika sa njim. Ovaj put smo izabrali Mačka Petea , ali rade svakojake crteže od ninja kornjača do malih ponija, princeza i zmajeva i svakih tema između. Toplo preporučujem da pogledajte njihov kanal ako vam se svidi ovaj tutorial.



Riba Duginih Boja

Jako mi se sviđa ovaj video radi oblika Ribe Dugice.Boje mi nisu baš omiljenje, ali ne moraju biti savršene da bi bile zabavne. Na kraju možda možete pustiti klince da je oboje kako oni žele?



Julia Donaldson - Grubzon

Ovo je najsloženiji tutorial crtanja od svih onih koje sam objavila. Ali nisam mogla da ne postavim slavnog Grubzona. Jedan je od najgledanijih videa na čitavom kanalu. Pa probajte ga i vi nacrtati.



Vrlo Gladna Gusjenica

Za razliku od Grubzona, ovaj je najlakši i preporučila bih ga manjoj djeci.



Žirafe Plesati ne Znaju

Gerald je pun detalja, ali zabavan je, pa pokušajte.


Eto, riješeno vam je šta će te sa klincima danas🖍️☕ Uživajte!

 

Za još dječjih knjiga, bajki, i slikovnica, pratite Knjige Za Klince:




 

94 views
bottom of page